Sinu ostukorv

0

Pakastekuivattu liha kuivamuonan kaverina

Postitas Bold Commerce Collaborator


Monella koiralla ruokavalio koostuu joko kokonaan kuivamuonasta tai kuivamuona muodostaa ainakin suurimman osan ruokavaliosta. Kuivamuonissa hiilihydraattien osuus on suuri, yleensä 40-60 %:n välillä kuiva-aineesta. Lisäksi monen kuivamuonan proteiinipitoisuus ei koostu kokonaan eläinperäisestä proteiinista, vaan sekä eläin- että kasviperäisestä proteiinista yhdessä. Niinpä, jos tahtoo lisätä koiransa ruokavalion eläinperäisen proteiinin määrää, mutta ei syystä tai toisesta halua käyttää tuoretta lihaa, ovat pakastekuivatut lihat ja elimet hyvä vaihtoehto.

Pakastekuivattuja lihoja ja elimiä voi käyttää kuivamuonan rinnalla päivittäin tai vaikka muutamana päivänä viikossa. On hyvä käyttää monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja, sillä niiden rasva- ja proteiinimäärät vaihtelevat, ja lisäksi ne sisältävät erilaisia määriä eri ravintoaineita. Alla olevassa taulukossa on esimerkkinä pakastekuivattujen kanan sydämien, kanan kivipiiran tai hevosen liharouheen lisääminen kuivamuonan sekaan ja niiden vaikutus ruokavalion proteiini-, rasva- ja hiilihydraattipitoisuuteen, ilman että päivittäinen energiansaanti muuttuu.

30-kiloinen koira

Kuivamuona 350 g

Kuivamuona 250 g + 70 g kanan sydäntä

Kuivamuona 250 g + 75 g kanan kivipiiraa

Kuivamuona 250 g + 75 g hevosen liharouhetta

Proteiini % KA

29,0 %

36,4 %

41,1 %

39,5 %

Rasva % KA

15,6 %

19,0 %

16,4 %

16,4 %

Hiilihydraatit % KA

44,4 %

35,0 %

33,4 %

34,8 %

KA=kuiva-aine


Erilaisten lihatuotteiden monipuolinen käyttö on hyvästä, sillä ne sisältävät aina hieman eri määriä esimerkiksi B-vitamiineja sekä niillä on erilainen aminohappokoostumus. Lisäksi mm. maksa sisältää paljon A-vitamiinia, kuparia ja monia B-vitamiineja, munuaisista taas saa runsaasti seleeniä, kaliumia, natriumia ja rautaa, ja kanan sydämet ovat hyvä sinkin lähde.

Toisaalta, jos on kotioloissa tottunut lisäämään kuivamuonan sekaan raakaa tai kypsennettyä lihaa proteiinipitoisuuden nostamiseksi, voi tämä tuntua hankalalta toteuttaa kesäaikana, kun vietetään paljon aikaa mökillä tai reissussa. Myös tällöin tuoreen lihan voi helposti korvata pakastekuivatuilla lihatuotteilla, jolloin säilyvyyden kanssa ei ole samoja ongelmia. Niitä on myös helppo ja kevyt kuljettaa mukana. Näin lemmikin ruokavalio pysyy lähes muuttumattomana myös kesäkuukaudet ilman suurempaa päänvaivaa.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods